Descriere:Lea & Perrins este marca de sos Worcestershire cea mai bine cunoscuta din lume, sos care a fost vândut pentru prima dată în 1837 de către John Wheeley Lea și William Henry Perrins, chimisti din Broad Street, Worcester. Acest sos este în prezent produs în fabrica Midland Road în Worcester, fabrica pe care chiar Lea și Perrins au construit-o. O filială din New Jersey, SUA, produce o versiune americana a retetei (care spun ei, se bazeaza pe retete indiene autentice).
Sosul Worcestershire este un sos complex, folosit de obicei pentru a oferi o gama de arome dulci, acre si sarate carnii gatite. Există mai multe ingrediente în sosul Worcestershire dar este important de remarcat faptul că acest sos nu este recomandat pentru vegetarieni si vegani, deoarece conține o cantitate substanțială de pește. Dacă sunteți alergic la pește, ar trebui să evitati acest sos și să cautati o alternativă potrivita.
Sosul Worcestershire este, de asemenea, utilizat pentru a aromatiza cocktail-uri , cum ar fi Bloody Mary sau Cezar.
Origine: Anglia ( Worcester).
Ingrediente:Oțet de malț (din orz), otet din alcool, melasă, zahăr, sare, anșoa (pește), extract de Tamarind, ceapă, usturoi, condimente, arome.
Reteta exacta inca este pastrata secreta.
Sos maturat pentru o perioada de 18 luni inainte de imbuteliere.
Volum: 150 ML.