Ghimbir murat roz ”Yanco” 750 gr sau 1.5 kg

Descriere: Ghimbirul murat este adesea servit intre piesele de sushi si este considerat a fi esențial în prezentarea conceptului de sushi. Este folosit pentru a curăța cerul gurii între consumul diferitelor bucăți de sushi, sau, alternativ, înainte sau după masă.Cum se prepara ghimbirul murat?Este simplu: se taie în felii subțiri, si se marineaza într-o soluție de zahăr și oțet.Pentru a prepara ghimbirul murat, se prefera in general ghimbirul tanar, fiindca are o textura moale si delicata si un gust natural dulce.
Atunci când este preparat în mod tradițional, ghimbirul murat are de obicei o culoare galben pal până la o nuanță ușor roz, capatata de la procesul de murare. Numai ghimbirul foarte tânăr va capata o ușoară tentă roz dupa procesul de murare.Multe branduri de ghimbir murat produse comercial sunt roz datorita colorantilor artificiali sau naturali adaugati.De multe ori se foloseste colorantul E124(rosu ponceau) sau pur si simplu suc de sfecla rosie.
Ghimbirul murat are proprietati anti-microbiene, care pot fi utile în cazul consumului de alimente crude(ex:sushi).

Origine : China
Producator: Yanco